De bouwsector heeft een aanzienlijk aandeel in de totale CO2-emissies. Met name beton en staal (maar ook steen- en glaswol) zijn energie- en fossiel-intensieve materialen die geen toekomst hebben als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen. En dat willen we.
Gelukkig kunnen tegenwoordig alle gebouwen net zo veilig en kwalitatief gebouwd worden met hout en andere biobased materialen. Maar belangrijker: het is een zeer duurzame keuze die meestal zefs CO2-negatief uitpakt.
Hieronder staan de belangrijkste argumenten om te bouwen met hout en andere biobased materialen:
Niets is minder waar. Maar we zijn nu eenmaal sinds de jaren '60 gewend om in gebouwen van beton en staal te wonen. Dan is het ook niet zo gek als je moet wennen aan het idee van wonen in hout.
Zeker als je nog geen idee hebt van de huidige bouwmethodes met het brandveilige 'engineered wood' (zoals CLT en LVL). En als je nog denkt dat de houtkap bij houtbouw voor steeds minder bos zorgt, of dat het zelfs het Amazonewoud aantast. Untrue.
De Houten Eeuw heeft ten doel biobased bouwen in de particuliere hoek te stimuleren door de samenleving te informeren via gerichte communicatie.
Copyright © Alle rechten voorbehouden